1:a juli införs Kemikalie skatten / Gäller endast svenska kunder

2017-06-27
Viktig information om den nya Kemikalieskatten.
skatteverket_jpeg

Följande avser enbart våra svenska kunder:

Viktig information om den nya Kemikalieskatten.

Viktig information gällande Winther Wireless AB försäljning av produkter som omfattas av den nya Kemikalieskatten och som kommer att beskattas på varor levererade från och med 1 juli 2017.

Winther Wireless är godkända hos Skatteverket som Lagerhållare. Detta innebär att Winther Wireless kommer att deklarera denna kemikalieskatt själv direkt till Skatteverket i samband med införsel och import av berörda produkter till Sverige.

Winther Wireless kommer att debitera skatt på de varor som berörs till de kunder som inte själva är registrerade Lagerhållare. Vi ber därför våra kunder som själva blivit godkända Lagerhållare att skicka oss en kopia av godkännandet så att undantag kan göras i redovisning och debitering av skattepliktiga varor. Vi behöver korrekt information från dig senast 30:e juni 2017. Skicka underlaget till finance@wintherwireless.se

Den nya skatten införs för att uppmuntra användningen av mer miljövänliga kemikalier.

Har du frågor? Skicka ett email till sales@wintherwireless.se

Viktigt:
I fall du är godkänd lagerhållare och först meddelar oss efter 1:a juli 2017 så kommer vi inte att justera/kreditera redan utfärdade fakturor utan att debitera en administrativ avgift. 

Korrekt orderbekräftelse med kemikalieskatt kommer att skickas ut manuellt av oss i ett separat epost.
Önskar ni få en lista med kemikalieskatt avgifter, kontakta oss på sales@wintherwireless.se så ordnar vi det.

En vara lämnas i utbyte för en trasig vara, behöver vi betala skatt för utbytesvaran? 

Ja, det behöver ni göra då det inte finns något undantag för utbytesvaror enligt LSKE.


Beställ fler pack:
Genom att beställa t ex 5-PACK eller 20-PACK blir kemikalieskatten lägre per enhet.

2017-10-31

SweDeltaco AB förvärvar Winther Wireless AB

SweDeltaco AB (SweDeltaco) dotterbolag till DistIT AB (publ) förvärvar Winther Wireless AB (”Winther”). Winther är en ledande nischdistributör med fokusering på trådlösa nätverkslösningar för inom- och utomhusbehov. Kunderna finns framför allt inom B2B. Winther representerar som distributör bl.a. Ubiquity Networks, Mikrotik och Teltonika. Winther har även ett affärsområde där affärsidén är att erbjuda bredbandsabonnemang via bredbandslänk/luftfiber som alternativ till markfiber. Winthers huvudkontor ligger i Åkersberga.
2017-10-18

Winther utnämnd till DI Gasell 2017 - 3:e året i rad

Tidningen Dagens Industri har utnämnt Winther till Gasell 2017. Gasell tilldelas svenska företag som växer snabbt och samtidigt har god ekonomi. Tack så mycket Dagens Industri, vi är mycket stolta!
2017-09-25

Vi söker en Bredbandssäljare

Vi söker dig som vill jobba med försäljning av bredbandslösningar via markfiber och luftfiber. Du kommer också att offerera projektlösningar inom wifi, nätverk, kameror med mera...